never mind

Naša instruktorica Iva natječe se na Europskom prvenstvu! :)

European Pole Show Art Championship  (EPSAC) ove se godine održava po prvi puta te se na njemu očekuje mnoštvo natjecatelja/ica iz cijele Europe. Uz Ivu, iz Hrvatske natječu se još i Petar Bruno Basić te Elizabeta Rudman. Suci natjecanja su poznate polerice iz Europe, poput Sare Brilli, Nele Sehrt i Natalie Marie Wojciechowske-Zastawniak, čije ćete nastupe imati prilike i vidjeti na samom natjecanju! Natjecanje će se održati u 2 dijela: polufinale u 14:00, te finale sa 10 finalista u 20:00h u dvorani Kino Forum SC (Stjepan Radić).

U nastavku možete pročitati intervju s Ivom koja je odvojila vremena od priprema da porazgovara s nama! Pročitajte zašto voli ples oko šipke, kako se sprema za natjecanje i ostale zanimljivosti ;)

Koliko dugo se baviš pole dance-om? 
Treniram 2 i pol godine. 

Kako si uopće došla na svoj prvi sat? :)
Na pole dance sam stigla sasvim slučajno i anegdotno kada me prijateljica i suigračica s košarke nagovarala da odem s njom na prvi sat plesa na šipci, na što sam ja naravno rekla da ne dolazi u obzir, ali ipak sam otišla! Tu sam upoznala svoju trenericu Anu Goja koja me osvojila svojim predivnim plesnim i akrobatskim pokretima i naravno na prvom satu se zaljubila u pole dance. Naravno, nastavila sam trenirati jer od tada pole dance je postao moja strast! 

Kako se pripremaš za natjecanja?
Za natjecanja se pripremam prvo psihički (da li ja to želim, da li ja to mogu, šta ću raditi, na koju pjesmu ću plesati...) i naravno brzo odlučim jer sam u duši natjecateljica i želim napredovati! Nakon toga kreću fizičke pripreme kada treniram 2 ili 3 puta dnevno; u tome nije isključivo šipka, već i kondicijski trening, fleksibilnost, ples itd. Za ovo natjecanje sam se spremala otprilike 2 mjeseca. Po prvi put sam surađivala i sa Petrom Prša, dugogodišnjim plesnim pedagogom sa iskustvom u raznim plesnim stilovima i ovim putem joj se zahvaljujem! :)

Čime nadopunjuješ svoje treninge plesa na šipci?
Trening šipke nadopunjujem sa handbalance-om i treninzima na street workout-u!

Da li imaš tremu prije natjecanja i kako se suočavaš s njom?
Tremu svakako imam: uglavnom nije prejaka, ne dramatiziram previše i s njome se nosim tako da se dobro psihički pripremim i da sam sigurna u svoj uspjeh. 

Što najviše voliš u PD-u?
U pole dance-u najviše volim to što svatko može u tome biti predivan, nisu bitne predispozicije, koliko je netko fleksibilan ili koliko je jak, bitno je da se sve radi sa srcem i da se u tome uživa! 

Koji ti je najdraži aspekt PD-a (treninzi, nastupi, natjecanja, instruktorski rad)?
Najdraži aspekt mi je učenje i vježbanje novih kombinacija pokreta te vođenje treninga.

Čime si se bavila prije pole dance-a?
Prije sam se bavila košarkom, to je moja ljubav i još uvijek igram... U košarci sam od svoje 9 godine :)

Koje su tvoje jače, a koje slabije točke?
Moje jake strane su snaga i fleksibilne noge, a slabija strana mi je flaksibilnost leđa.

Misliš li da bilo tko može doći na trening i naučiti plesati na šipci? :)
Mislim da svatko može naučiti pole dance. :)

Kako si postala trenericom te koliko dugo vodiš grupe?
Trenerica sam već preko godinu dana. Postala sam trenerica na preporuku moje trenerice Ane koja me je tada regrutirala i usmjerila kako postati dobra trenerica. 
Iva, puno ti hvala na odgovorima  i želimo ti sreću ovu subotu! :)

Sportvizija

Sportvizija Centar

Sportvizija

Sportvizija Pole Dance

Sportvizija

SportvizijaTV

Sportvizija