never mind

Korisni savjeti za mršavljenje i borbu protiv celiluta

Napokon je stiglo toplo vrijeme, a sa njime i brige oko skidanja u kratke hlačice koje će nam trebati kako bi preživjeli ovu vrućinu koja stiže brzinom svjetlosti :).

Mit je da samo žene imaju celulit. I to debele žene. Celulit mogu imati svi, a najčešće se razvija nakon 14. godine života i 95% žena tijekog života vodi bitku protiv “narančine kore“.

Ne postoji dijeta koja uklanja celulit, a gladovanjem se postiže upravo suprotan učinak jer se luči hormon koji blokira razgradnju masti. No, kombinacija pravilne prehrane i vježbanja može ukloniti celulit. Da bi mršavljenje i uklanjanje celulita bilo učinkovitije, može se vježbati u anticelulitnim čarapama ili hlačama koje će povećati prokrvljenost određenog dijela tijela te tako ubrzati proces. Prilikom vježbanja, kontrakcije mišića povećavaju cirkulaciju i spriječavaju nakupljanje krvi i limfe. Dugotrajno sjedenje, posebno s prekriženim nogama, i mirovanje poboljšavaju razvoj celulita zbog slabljenja cirkulacije.

U Sportviziji možete se baviti raznim aktivnostima koje će vam pomoći u borbi protiv celulita - od Zumbe, Fat burning-a, Power Training-a, Salse ili Pole dance-a pa do raznih vrsta masaža koje vam nudimo u centru. Prvi trening vam poklanjamo besplatno - rezervirajte odmah svoj termin i počnite uživati u svom novom tijelu!

Hrana je također bitan faktor prilikom rješavanja celulita, a odražava se i na kilaži. Veće količine svježeg voća poput grejpa, bobičastog voća i manga, te povrća, posebice zelenog lisnatog, u kombinaciji sa hranom bogatom bjelančevinama i vlaknima odličan su izbor za mršavljenje i smanjenje celulita. Izbjegavati treba gazirana pića, alkohol te začinjenu i masnu hranu. Potrebno je dnevno popiti barem 2 litre vode, a i masaža je također odlična za celulit.

Tijekom vježbanja obavezno je piti tekućinu. Ukoliko se radi o Zumba treninzima, preporuka je nakon svake pjesme popiti dva, tri gutljaja vode kako bi tijelo konstantno bilo hidratizirano. Ukoliko vam voda nije dovoljna, možete sami napraviti prirodni izotonični napitak. U vodu možete staviti malo soli, žlicu meda i par kapi limunova soka. To je kombinacija koja će organizimu vratiti izgubljene minerale.

Ne postoji čarobna formula za mršavljenje i odstranjivanje celulita, ali ovo su mali trikovi koji će sigurno pomoći ;).

Vidimo se u Sportvizija Centru!

(J.F.)

18.04.2013

 

 

 

Sportvizija

Sportvizija Centar

Sportvizija

Sportvizija Pole Dance

Sportvizija

SportvizijaTV

Sportvizija